Αλμυρό κέικ με Chutney μανιτάρι πλευρώτους με τσίλι, κάρυ και πορτοκάλι από τη Chef Ντίνα Νικολάου στα Cooking Classes της Yoleni΄s!
Σε άλλο ένα μοναδικό σεμινάριο γεύσης και έμπνευσης η αγαπημένη Chef κα. Ντίνα Νικολάου, δημιούργησε ένα Αλμυρό κέικ με Chutney μανιτάρι πλευρώτους με τσίλι, κάρυ και πορτοκάλι Terra Fyllida στα Cooking Classes της Yoleni΄s!
Υλικά
3 αυγά
180 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
100 ml ελαιόλαδο και 3 κ.σ. για το σοτάρισμα
125 ml γάλα φρέσκο
160 gr Chutney μανιτάρι πλευρώτους με τσίλι, κάρυ και πορτοκάλι Terra Fyllida
150 gr μανιτάρια λευκά κομμένα στα τέσσερα
100 gr κασέρι τριμμένο
1/2 κ.γ. κάρυ σε σκόνη
1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
Ξύσμα από ένα ακέρωτο πορτοκάλι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνουμε τα λευκά μανιτάρια και σοτάρουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να αποβάλλουν τα υγρά.
Προσοχή όταν σοτάρουμε τα μανιτάρια ποτέ αλάτι. Προσθέτουμε την πιπεριά, ανακατεύουμε και παίρνουμε το τηγάνι από την φωτιά.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το κάρυ και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνουμε την φόρμα ελαφρώς.
Χτυπάμε καλά τα αυγά με το μίξερ, μέχρι να αφρατέψουν ελαφρώς και σταδιακά προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κασέρι, το γάλα και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
Τέλος, ρίχνουμε τα σοταρισμένα μανιτάρια και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μισό μείγμα στην φόρμα.
Προσθέτουμε το Chutney μανιτάρι πλευρώτους με τσίλι, κάρυ και πορτοκάλι Terra Fyllida και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
Ψήνουμε για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και το ξεφορμάρουμε.
Μπορούμε να κάνουμε μια μικρή επάλειψη με το υπόλοιπο chutney και λίγο τριμμένο κασέρι.
Σερβίρετε με ένα ποτήρι ροζέ κρασί.