Γλυκό Κουταλιού Μανιτάρι Πλευρώτους με Καβουρδισμένο Αμύγδαλο & Άρωμα Βανίλιας
Κατηγορία προϊόντος: Γλυκό Κουταλιού
Διάρκεια Ζωής: 18 Μήνες
Συντήρηση: Διατηρείται σε δροσερό & σκιερό περιβάλλον
Μετά το άνοιγμα να καταναλώνεται εντός 4 μηνών
Το μανιτάρι συναντά τολμηρά την ελληνική παράδοση και αλλάζει τον τρόπο που βλέπαμε μέχρι σήμερα τα γλυκά του κουταλιού.
Φρέσκα μανιτάρια πλευρώτους κομμένα σε λεπτές λωρίδες, βράζουν μαζί με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού και καστανή ακατέργαστη ζάχαρη δίνοντας στο σιρόπι ένα κεχριμπαρένιο χρώμα, σε συνδυασμό με καβουρδισμένο φιλέ αμυγδάλου & άρωμα βανίλιας.
Ένα εξαιρετικά πολύπλευρο και αισθητικά μοναδικό γλυκό που μπορεί να συνοδέψει παγωτό και γιαούρτι, χρησιμοποιήστε το σε τάρτες και τούρτες, πάνω από τσιζκέικ, ως γέμιση σε φύλλο και άλλα γλυκά, ακόμα και με σιμιγδαλένιο χαλβά.
Μπορεί επίσης να γίνει εξαιρετική σάλτσα σε αλμυρά πιάτα και ψητό κρέας.
6,65 €Προσθήκη στο καλάθι
Γλυκό Κουταλιού
Το γλυκό του κουταλιού είναι από τα πλέον παραδοσιακά Ελληνικά προϊόντα, αποτελεί μέρος της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσής και χαρακτηριστικό δείγμα Ελληνικής φιλοξενίας.
Δημιουργήθηκε πριν χιλιάδες χρόνια από την ανάγκη να συντηρηθούν τα φρούτα και τα λαχανικά που περίσσευαν απ’τη σοδειά.
Αν και ο όρος «γλυκό του κουταλιού» ήρθε αιώνες αργότερα διότι τα σερβίριζαν μέσα σε ένα μεγάλο μπολ με πολλά κουταλάκια ή σε μικρά πιατάκια με ένα μικρό κουτάλι.
Ένα καλό γλυκό του κουταλιού χρειάζεται εξαιρετικές πρώτες ύλες, να μην περιέχει γλυκόζη ούτε χρωματικές ουσίες.
Τα γλυκά κουταλιού είναι από τα πιο υγιεινά γλυκά γιατί οι θερμίδες που περιέχουν προέρχονται μόνο από απλούς υδατάνθρακες και παρόλο που η περιεκτικότητά τους σε απλά σάκχαρα είναι υψηλή δεν περιέχουν καθόλου βούτυρο ούτε λοιπά φυτικά ή ζωικά λιπαρά σε αντίθεση με τα κρεμώδη γλυκά και η διατροφική αξία τους γίνεται ακόμη υψηλότερη αν τα συνδυάζουμε με γιαούρτι και παγωτό ή προσθέσουμε καρυκεύματα και ξηρούς καρπούς.Το γλυκό του κουταλιού το συναντάμε και στην αρχαία Ελλάδα όπου έβραζαν σε χαμηλή φωτιά μέλι με κυδώνια και παρασκεύαζαν ένα γλυκό που το ονόμαζαν «Μελίμηλον».