Σαγανάκι Μανιτάρι Αγαρικό με Μουστάρδα και Λεμόνι

ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ
ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ VEGANS ΚΑΙ ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΥΣ

Κατηγορία: Σαγανάκι
Διάρκεια Ζωής: 8 Μήνες
Συντήρηση: Διατηρείται σε δροσερό & σκιερό περιβάλλον
Μετά το άνοιγμα διατηρείται στο ψυγείο 0 έως 4°C και καταναλώνεται εντός λίγων ημερών

Φρέσκα αγαρικά μανιτάρια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια σωτάρονται σε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και σιγοβράζουν μαζί με μουστάρδα, χυμό λεμόνι και προσεκτικά επιλεγμένα υλικά και δημιουργούν ένα μοναδικό σαγανάκι.

Μπορείτε να το σερβίρετε είτε σαν μεζέ, σκέτο ή με τυρί φέτα, για τσίπουρο, ούζο ή μπύρα, είτε ως έτοιμη σάλτσα σε ψητό κρέας.

Σαγανάκι

Το σαγανάκι είναι από τους πιο γνωστούς μεζέδες της ελληνικής κουζίνας. Πήρε το όνομά του από το »σαγάνι» ένα τηγάνι με δυο αντικριστές λαβές στο οποίο συνήθως παρασκευάζεται. Μπορεί να είναι είναι τηγανητό τυρί όπως γραβιέρα, κεφαλοτύρι, φέτα ή ακόμα και γαρίδες ή μύδια. Ο μεζές αυτός μπορεί να συνοδέψει ούζο, τσίπουρο και γενικά οινοπνευματώδη.

Στη Terra Fyllida χρησιμοποιήσαμε ως πρώτη ύλη το μανιτάρι και δημιουργήσαμε δυο μοναδικά σαγανάκια μανιταριών σε δύο γεύσεις.