Chutney Μανιτάρι Πλευρώτους με Κόλιανδρο και Μπαχάρι

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΩΝ
ΧΩΡΙΣ ΤΕΧΝΗΤΕΣ ΑΡΩΜΑΤΙΚΕΣ & ΧΡΩΣΤΙΚΕΣ ΥΛΕΣ
ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ VEGANS ΚΑΙ ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΥΣ

Κατηγορία: Chutney
Διάρκεια Ζωής: 12 Μήνες
Συντήρηση: Διατηρείται σε δροσερό & σκιερό περιβάλλον
Μετά το άνοιγμα διατηρείται στο ψυγείο 0 έως 4°C και καταναλώνεται εντός λίγων ημερών

Γλυκόξινη σάλτσα μανιταριού πλευρώτους Τσάτνεϊ, σιγοβρασμένη σε κόκκινο ξηρό κρασί με κόλιανδρο και μπαχάρι σε έναν αρμονικό συνδυασμό γεύσεων.

Συνοδεύει άριστα πλατό τυριών, ψητό κρέας, κόκκινο ή λευκό κρασί. Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε ως ντρέσινγκ σε πράσινες σαλάτες, σε μπέργκερς ή ακόμα σαν άλειμμα πάνω σε ψημένο ζεστό ψωμί.

Ακαταμάχητος συνδυασμός πάνω σε φέτα, μεγάλα κομμάτια παρμεζάνας και φέτες προσούτο.

Chutney (Τσάτνεϊ)

Το Chutney ή αλλιώς Chatni ή catni όπως αποκαλείται στην Ινδική γλώσσα απ’ όπου και προέρχεται, είναι γλυκόξινη σάλτσα με υφή μαρμελάδας και σημαίνει «έντονα καρυκευμένο».
Στην Ευρώπη το έφεραν οι Άγγλοι τον 17ο αιώνα και είναι πλέον πολύ διαδεδομένο σχεδόν σε όλη την ήπειρο.
Παρασκευάζεται με εξωτικά φρούτα όπως μάνγκο, συχνά όμως το συναντάμε με μήλα, κρεμμύδια, σκόρδο, τομάτες και φυσικά ζάχαρη, ξίδι και μπαχαρικά.
Στη δική μας εκδοχή συνδυάσαμε το εξωτικό ταμπεραμέντο των Chutneys με το μανιτάρι και δημιουργήσαμε δυο ξεχωριστές γλυκόξινες και αρωματικές σάλτσες.