Chutney Μανιτάρι Πλευρώτους με Τσίλι, Κάρυ και Πορτοκάλι

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΩΝ
ΧΩΡΙΣ ΤΕΧΝΗΤΕΣ ΑΡΩΜΑΤΙΚΕΣ & ΧΡΩΣΤΙΚΕΣ ΥΛΕΣ
ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ VEGANS ΚΑΙ ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΥΣ

Κατηγορία: Chutney
Διάρκεια Ζωής: 12 Μήνες
Συντήρηση: Διατηρείται σε δροσερό & σκιερό περιβάλλον
Μετά το άνοιγμα διατηρείται στο ψυγείο 0 έως 4°C και καταναλώνεται εντός λίγων ημερών

Μια ιδιαίτερη γλυκόξινη ελαφρώς πικάντικη σάλτσα μανιταριού πλευρώτους, σιγοβρασμένη σε λευκό ξηρό κρασί, με κάρυ, φυσικό χυμό και πραγματικό ξύσμα πορτοκαλιού πού της δίνουν ένα εξαίσιο άρωμα και ένα μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα.

Συνοδεύει ιδανικά, πιάτα τυριών, ψητό κρέας, κρασί ή μπύρα.
Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε ως ντρέσινγκ σε πράσινες σαλάτες, σε μπέργκερς ή ακόμα σαν άλειμμα πάνω σε ψημένο ζεστό ψωμί.

Ακαταμάχητος συνδυασμός πάνω σε φέτα, μεγάλα κομμάτια παρμεζάνας και φέτες προσούτο.

Chutney (Τσάτνεϊ)

Το Chutney ή αλλιώς Chatni ή catni όπως αποκαλείται στην Ινδική γλώσσα απ’ όπου και προέρχεται, είναι γλυκόξινη σάλτσα με υφή μαρμελάδας και σημαίνει «έντονα καρυκευμένο».
Στην Ευρώπη το έφεραν οι Άγγλοι τον 17ο αιώνα και είναι πλέον πολύ διαδεδομένο σχεδόν σε όλη την ήπειρο.
Παρασκευάζεται με εξωτικά φρούτα όπως μάνγκο, συχνά όμως το συναντάμε με μήλα, κρεμμύδια, σκόρδο, τομάτες και φυσικά ζάχαρη, ξίδι και μπαχαρικά.
Στη δική μας εκδοχή συνδυάσαμε το εξωτικό ταμπεραμέντο των Chutneys με το μανιτάρι και δημιουργήσαμε δυο ξεχωριστές γλυκόξινες και αρωματικές σάλτσες.