Σιμιγδαλένιος χαλβάς με γλυκό κουταλιού μανιτάρι πλευρώτους Terra Fyllida

Φτιάξτε έναν πολύ ιδιαίτερο σιμιγδαλένιο χαλβά με γλυκό κουταλιού μανιτάρι Terra Fyllida και εντυπωσιάστε. Το ιδανικό γλυκό για τη σαρακοστή.

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για να φτιάξουμε το σιρόπι βράζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη για πέντε λεπτά και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το σπορέλαιο, έπειτα ρίχνουμε μέσα το σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας το συνεχεία για να μην καεί μέχρι να πάρει χρώμα. Μόλις το σιμιγδάλι καβουρδιστεί το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε προσεκτικά το σιρόπι. Αμέσως μετά το ξαναβάζουμε στη φωτιά σε λίγο χαμηλότερη θερμοκρασία αυτή τη φορά και ανακατεύουμε συνέχεια πάντα με μια ξύλινη κουτάλα. Λίγο πριν πήξει προσθέτουμε το γλυκό κουταλιού μανιτάρι και ανακατεύουμε ώστε να απλωθεί παντού. Μόλις ο χαλβάς μας πήξει τελείως τον αδειάζουμε σε μία φόρμα ή σε ατομικά φορμάκια και τον αφήνουμε να κρυώσει.

Μόλις κρυώσει τον αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο ώστε να πέσει από την φόρμα και απλώνουμε από πάνω λίγο γλυκό κουταλιού με το σιρόπι του.