Σφαίρες καρύδας με τρούφα και γλυκό του κουταλιού μανιτάρι από τον Executive Chef Γιώργο Παπαδόπουλο του Pomegranate Wellness Spa Hotel

Ο Executive Chef του Pomegranate Wellness Spa Hotel κ. Γιώργος Παπαδόπουλος δημιουργεί σε ένα μοναδικό πιάτο Σφαίρες καρύδας με τρούφα και γλυκό του κουταλιού μανιτάρι πλευρώτους Terra Fyllida.

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα καρύδας με την ζάχαρη και την ψιλοκομμένη τρούφα. Τραβάμε από την φωτιά και προσθέτουμε τις 2 ζελατίνες.
Αφήνουμε στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και παράλληλα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.
Ενσωματώνουμε το μείγμα της καρύδας με την σαντιγί σιγά σιγά με μια σπάτουλα έως ότου γίνει ένα λείο μείγμα. Τοποθετούμε στις φόρμες σιλικόνης και καταψύχουμε.

Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γλυκό κουταλιού μανιτάρι μέχρι να ρευστοποιηθεί και τραβάμε στην άκρη, προσθέτουμε τις άλλες 2 ζελατίνες ανακατεύουμε καλά, τοποθετούμε στις φόρμες σιλικόνης και καταψύχουμε.

Όταν παγώσουν βγάζουμε από τις φόρμες και ενώνουμε τα ημισφαίρια προσεκτικά.