Η Terra Fyllida στηρίζει το Επιμελητήριο Σερρών στην τελετή λήξης ταχύρρυθμου προγράμματος κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού που πραγματοποιήθηκε στο κτήριο του επιμελητηρίου στην αίθουσα Γ. ΧΡΗΣΤΙΔΗ την τέταρτη 25 Ιανουαρίου 2017 προσφέροντας τα προϊόντα μας στο μπουφέ της εκδήλωσης.

Σαράντα συμμετέχοντες, από όλη την ελληνική επικράτεια καθώς και το εξωτερικό, με την επιτυχή ολοκλήρωση του Προγράμματος πρόκειται να πιστοποιηθούν ως Ξεναγοί από το αρμόδιο Υπουργείο Τουρισμού, διαθέτοντας το δικαίωμα άσκησης του επαγγέλματος σε Ελλάδα & Εξωτερικό.

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης, κος Ι. Μωυσιάδης, εκπρόσωπος της Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, ο Διοικητής 10ου Συντάγματος Πεζικού – Συνταγματάρχης, κος Ι. Γκουτζουρέλας, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, ο Ξενοδόχος κος Μάματζης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κος Αθ. Μασλαρινός, η Επιστημονικά Υπεύθυνη Αν Καθηγήτρια Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών & Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, κα Ελένη Γ. Γαβρά, και ο Ομότιμος Καθηγητής και Διευθυντής των Προγραμμάτων Κατάρτισης Εξειδίκευσης του ΠΑ.ΜΑΚ., κος Λαζαρίδη.

Το Πρόγραμμα Κατάρτισης, εκτός του θεωρητικού- επιστημονικού μέρους, περιέλαβε εκπαιδευτικές ξεναγήσεις και πρακτική, σε μνημεία και τουριστικούς προορισμούς εντός και εκτός Νομού Σερρών, αναδεικνύοντας πανελλαδικά τον Νομό και τις ιδιαιτερότητες του τόπου μας.