ΥΛΙΚΑ

100 gr κανταΐφι
40 gr βούτυρο λιωμένο
1 Βαζάκι Γλυκό Κουταλιού Μανιτάρι Πλευρώτους Terra Fyllida

(Για την κρέμα)

250 gr γάλα
50 gr ζάχαρη
25 gr κορνφλάουρ
1 κρόκος αυγού

 

(Για το σιρόπι)

100 gr νερό
100 gr ζάχαρη

 

  

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Ξαίνουμε το κανταΐφι και γεμίζουμε θήκες από μάφινς για να σχηματίσουμε φωλιές, τις ραντίζουμε με το λιωμένο βούτυρο και τις ψήνουμε στους 200 C για 30 λεπτά και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη για 10 λεπτά και περιχύνουμε τις φωλιές.
Ανακατεύουμε καλά τη ζάχαρη το κορνφλάουρ και το κρόκο αυγού αφού έχουμε προσθέσει 2-3 κουταλιές γάλα.
Βάζουμε το γάλα να βράζει σε μια κατσαρόλα και όταν κοντεύει να βράσει το ρίχνουμε στο μπολ, με τη ζάχαρη το κορνφλάουρ και το κρόκο, και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε πίσω στη κατσαρόλα όλο το μίγμα και ανακατώνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει.
Παίρνουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με κορνέ τη γεμίζουμε με την κρέμα και την αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν κρυώσει η κρέμα γεμίζουμε τις φωλιές, τοποθετούμε πάνω από την κρέμα 1 κουταλιά Γλυκό Κουταλιού Μανιτάρι Πλευρώτους Terra Fyllida