Χυλοπίτες με Chutney μανιτάρι τσίλι κάρυ & πορτοκάλι Terra Fyllida απο τη Wise Greece
Οι αγαπημένες χωριάτικες χυλοπίτες, τώρα σε μία εξαιρετική και πανεύκολη παραλλαγή, για όσους αγαπούν τα μανιτάρια πλευρώτους!
Μια συνταγή για καλό σκοπό, αφού είναι φτιαγμένη με προϊόντα της μη κερδοσκοπικής Κίνησης Wise Greece, που βοηθά ανθρώπους να έχουν ένα αξιοπρεπές γεύμα, στην οποία συμμετέχει και η Terra Fyllida.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο Χυλοπίτες με κατσικίσιο γάλα και αυγά Dolopia
1 βάζο 160g Chutney μανιταριών πλευρώτους με τσίλι κάρι & πορτοκάλι Terra Fyllida
Λίγο ελαιόλαδο
Ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις χυλοπίτες με βάση τις οδηγίες.
Σε ένα βαθύ σκεύος ζεσταίνουμε το Chutney μανιταρι τσίλι κάρι & πορτοκάλι.
Βγάζουμε τις χυλοπίτες 1-2 λεπτά πριν να είναι εντελώς έτοιμες, τις στραγγίζουμε και τις μεταφέρουμε στο chutney.
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
*Το κατσικίσιο γάλα δίνει μία υπέροχη βουτυράτη γεύση τις χυλοπίτες και τις βοηθά να πρωταγωνιστήσουν στο πιάτο!
*Το chutney είναι μία γλυκόξινη σάλτσα, που προέρχεται από την Ινδία, αλλά έχει πλέον ενταχθεί σχεδόν σε όλες τις κουζίνες του κόσμου.