Μαύρο κοτόπουλο με τρούφα & Chutney μανιτάρι με τσίλι, κάρυ, πορτοκάλι μαγειρεμένο σε κενό αέρος από τον Executive Chef Γιώργο Παπαδόπουλο του Pomegranate Wellness Spa Hotel
Ο Executive Chef του Pomegranate Wellness Spa Hotel κ. Γιώργος Παπαδόπουλος μαγειρεύει Μαύρο κοτόπουλο με τρούφα & Chutney μανιτάρι πλευρώτους με τσίλι, κάρυ και πορτοκάλι Terra Fyllida σε κενό αέρος.
ΥΛΙΚΑ
1 τμχ Μαύρο κοτόπουλο ολόκληρο
1 τμχ Άσπρη τρούφα λεπτές φέτες
100 gr Chutney μανιτάρι πλευρώτους με τσίλι, κάρυ, πορτοκάλι Terra Fyllida
Βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βγάζουμε όλο το δέρμα από το κοτόπουλο χωρίς να το κόψουμε σε μικρά κομμάτια, θα το χρειαστούμε στη συνέχεια για να τυλίξουμε το στήθος.
Αφού έχουμε αφαιρέσει το δέρμα, συνεχίζουμε βγάζοντας τα δύο στήθη από την καρκάσα του κοτόπουλου.
Απλώνουμε το δέρμα σε μια επιφάνεια κοπής και το κόβουμε στη μέση.
Βάζουμε αλάτι και πιπέρι στη μέσα μεριά του δέρματος όσο είναι απλωμένο και στην άκρη βάζουμε το ένα στήθος από τα δυο.
Στη κορυφή του στήθους τοποθετούμε τις φέτες από την τρούφα και τυλίγουμε προσεκτικά όλο το στήθος με το δέρμα, έτσι ώστε να μην φαίνεται καθόλου κρέας.
Με μία μεμβράνη τυλίγουμε σαν καραμέλα μέχρι το στήθος να γίνει κυλινδρικό. Το βάζουμε σε μια ανάλογή σακούλα vacuum και αφαιρούμε όλο τον αέρα.
Μαγειρεύουμε σε νερό στους 65οC για 2,5 ώρες.
Σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο , σοτάρουμε το έτοιμο κοτόπουλο έως ότου πάρει ωραίο κόκκινο χρώμα.
Κόβουμε στη μέση και σε ένα πιάτο βάζουμε το chutney σαν βάση και βάζουμε το κοτόπουλο επάνω.
Τελειώνουμε με φρέσκα μυρωδικά.
Καλή σας όρεξη!